de mythe van web-based applicaties

Elke dag krijgen we telefoontjes van uitzendorganisaties vragen over web-based systemen. Mijn antwoord is altijd “Waarom web-gebaseerd?” Meestal doet de beller niet een duidelijk antwoord. Typische reacties zijn “Is dat niet wat iedereen aan het doen is?” Of “Ik wil niet een grote investering te doen” of “Ik wil niet verantwoordelijk zijn voor mijn eigen netwerk.” Dit onderstreept het grote misverstand van het platform , en wat de relatieve sterke en zwakke punten toevallig. Bij het kiezen van een personeelsplan software-systeem is het belangrijk om te begrijpen hoe het systeem zal worden gebruikt en een platform dat de beste en meest kosteneffici?nte resultaten zal leveren selecteren. Het volgende is een bespreking van enkele van de belangrijkste voordelen die web-based systemen tout, sommige van de compromissen moet men met leven om ze te gebruiken en een overzicht van de belangrijkste alternatief.

Web-gebaseerde systemen kan worden uitgevoerd vanaf elke plek die toegang tot het internet heeft.
Dit is waar, maar het is niet het exclusieve domein van web based systemen. Vrijwel elk systeem kan worden uitgevoerd met behulp van het internet als een verbinding leiding. Microsoft heeft opgenomen vermogen in hun Windows-besturingssysteem met de naam Terminal Services waarmee gebruikers toegang tot applicaties op het Windows-netwerk via het internet. Conclusie: Geen duidelijke grens voordeel.

Ik zal niet op mijn eigen netwerk te onderhouden.
Dit geldt alleen als iedere gebruiker heeft een persoonlijke internet-verbinding. In de meeste kantoren, veel gebruikers verbinding maken met dezelfde lijn. Teneinde voor iedereen om toegang te krijgen tot de gedeelde bron, moet een netwerk bestaan. Hoogstwaarschijnlijk zullen zij het delen van bestanden, e-mail en print services lokaal nodig. Daarom zullen sommige netwerkbeheer worden verlangd. Firewalls, virusbescherming en een soort van lokale expertise cruciaal. Het belangrijkste is dat een back-up routine nog steeds vereist. Conclusie: Geen voordeel. Je hebt nog steeds aan alle netwerkcomponenten admin dingen toch te doen. Bovendien, er is iemand tussen u en uw meest waardevolle bezit (uw data). Mocht een geschil ooit voordoen, zou iemand in de positie om uw bedrijf afgesneden van het bloed van zijn leven.

De gebruikersinterface is gemakkelijker te leren, omdat het is als een webpagina.
Met elk systeem heeft de ontwerper om de methoden en workflows te cre?ren. Zij zullen gedwongen worden om conventies, afkortingen, pictogrammen en andere apparaten gebruiken als ze proberen om de meeste functionaliteit per inch van de ruimte op het scherm mogelijk te krijgen. De gebruiker zal nog moeten leren hoe het systeem werkt en wennen aan zijn specifieke ritmes. En hoewel het true dat veel mensen bekend zijn met hoe je webpagina’s te navigeren, hetzelfde kan gezegd worden van Windows-toepassingen. In feite, Windows programma algemeen houden strenger een reeks normen dan web based programma vaak. Conclusie: Geen voordeel. Er zullen nog steeds een leercurve en een opleiding vereiste om effectief gebruik maken van deze software.

Wat ze niet vertellen:
1. Web-based systemen draaien via een web browser. Dit betekent dat de gebruikersinterface wordt beperkt door de beperkingen van de browser zelf. De browser zal het aantal records dat kan worden geopend in een tijd, zal meer data integriteit verantwoordelijkheid te dwingen op de gebruiker en vaak ervaren lange schilderwerk vertragingen te beperken.
2. Web-gebaseerde systemen, of gewoon over een systeem geleverd via een ASP zijn aanzienlijk duurder. Dit is een klassiek huren versus kopen beslissing. Als uw bedrijf heeft 10 gebruikers van het systeem en je moet betalen $ 199 per maand per gebruiker, dat is een $ 1990 per maand onkosten. Dit is het equivalent van de aankoop van een $ 60.000-systeem (op basis van een 36 maand, $ 1 buy-out lease). Er zijn niet veel systemen die kosten $ 6000 per gebruiker. Dit is exorbitant duur.

Het beste alternatief:
Dit is makkelijk. Windows gebaseerde (client / server) systemen beantwoorden van bovenstaande vragen. Deze systemen kunnen op uiteenlopende en externe gebruikers worden geleverd via het web; draaien op dezelfde basisnet (met de toevoeging van SQL Server) dat de rest van onze behoeften voldoet; hebben dan rijke user interfaces – meestal met veel meer functies; zijn makkelijk te leren en meestal uit systemen die door een webbrowser uit te voeren. Ze bieden ook een veel meer bang for the buck. Het hebben van uw database in uw kantoor is niet per se slecht, omdat het onder jouw controle blijft. Wat meer is, deze systemen zijn over het algemeen meer volwassen en bieden daarom een ??veel groter aanbod van functies en zijn meestal stabieler. Dit alles vertaalt zich in een betere, meer kosteneffectieve computer ervaring voor uw bedrijf. Immers, je bent niet in deze om de technologie te ondersteunen; u verwacht dat de technologie om u te ondersteunen.