Microsoft Project Server en het doel ervan

Microsoft Project Server is de kern lid van de Microsoft Enterprise Project Management-oplossing, een oplossing die Microsoft op de markt als een Project Management tool. Het product werd voor het eerst gelanceerd als Microsoft Project Server 2002. Het belangrijkste doel van het product is een centrale opslagplaats voor alle projecten die verschillende soorten gebruikers met bijbehorende rollen moeten het project tijdschema, kosten en resources te beheren.

Sinds de eerste release van het product op de markt, heeft Microsoft ge?nvesteerd in de ontwikkeling van het product en het toevoegen van meer leden van de EPM-oplossing productsuite. Het was in staat om Microsoft Project Server 2003 en 2007-versies die met nog sterkere integratie dan andere Microsoft-producten, zoals SharePoint kwamen los. In 2006, introduceerde Microsoft een nieuw product met de naam Microsoft Portfolio Server, de software die ze overgenomen van UMT Company.

Microsoft Enterprise Project Management Solution ook bekend als Microsoft EPM-oplossing ontwikkeld, een aantal belangrijke gebieden van projectmanagement en het volgende aan bod:

Consistentie van de kwaliteit van de projecten informatie over de organisatie

Microsoft EPM-oplossing kan een standaard aanpak in het initi?ren en managen van kleine, middelgrote en grote projecten en programma’s te ondersteunen. De oplossing verbetert de mogelijkheid om een ??bepaald proces te realiseren. Elk project in de Project Server kan een eigen set van standaard attributen hebben, waardoor de resultaten met consistentie en een regelmatige reeks van informatie waarop zij hun rapporten kunnen baseren.

resource capaciteitsmanagement en planning

Microsoft EPM-oplossing kan gebruikt worden om organisatorische resource capaciteit vertegenwoordigen door de invoering van een enterprise resource pool. De gecentraliseerde resource pool zullen middelen opslaan van beschikbaarheid van gegevens op basis van agenda’s en opdrachten, met inbegrip van project-en niet-projectgebonden taaktoewijzingen en eigenlijke werk. Deze combinatie biedt oplossing voor het beheer en de planning van het gebruik van hulpbronnen en de capaciteit te ondersteunen.

Meer effici?nte en nauwkeurige rapportage

Microsoft Project Server en Portfolio Server hebben de mogelijkheid om real-time rapporten met behulp van het systeem gegenereerde data, waardoor organisaties effici?nter en nauwkeuriger rapportagemogelijkheden produceren. Het vermindert ook de benodigde middelen die nodig zijn voor de bevoorrading van deze taken. Deze omvatten geautomatiseerde en geconsolideerde rapportage van projecten, programma’s en portfolio’s.

Verbeterde zichtbaarheid en samenwerking tussen projectteams

Het biedt ook een gecentraliseerd project workspace site die is gebaseerd op Microsoft SharePoint-technologie en maakt het mogelijk de zichtbaarheid van het project artefacten zoals projectdocumenten, risico’s, issues, change requests, enz., zonder de noodzaak om verzoek handmatig verwerken en e-mail deze artefacten. Het biedt ook een platform dat mechanisme voor communicatie, inclusief team sites, discussie logs, takenlijsten, aankondigingen, enz. ondersteunt

Verbeterde time tracking

Het biedt ook de teamleden met een webinterface te projecttaak updates en een rooster interface die een meer gedetailleerde en nauwkeurige tijd record voor elk project door de aandacht te richten elk teamlid op de toegestane activiteiten en de duur van de taak zal vastleggen.

betere inschatting van het project levering

Het introduceert ook oplossingen voor schatting van het project (optimistische en pessimistische) termijnen verstrekken. EPM biedt projectplanning en tracking functies die nauwkeurige methoden zullen steunen voor het voorspellen van het project leveringsdata. Wanneer deze functies worden gebruikt in het kader van een betere planning en tracking-processen, kan project planningen en budgetten worden betrouwbaarder en kunnen worden gebruikt als historische gegevens voor toekomstige projecten.

Zowel Project Server en Portfolio Server zijn zeer geconfigureerd en aangepaste platform. Organisaties kunnen deze configureert op een manier die aansluit bij hun zakelijke behoeften en verwachtingen. Het kan workflows, objectkenmerken, security model, en rapportage configureren. Beide aanvragen hebben API (toepassingen programmeerbare interface) die de mogelijkheid geeft de toepassing op en maakt het mogelijk om meer functionaliteit. Het laat ook de organisatie op Project Server of Portfolio Server met andere tools en applicaties zoals het ERP-systemen te integreren.

Microsoft is van plan om de volgende versie van Project Server (Project Server 2010) over de eerste helft van 2010 vrij te geven, zal de nieuwe versie hebben meer enterprise klaar architectuur.