Wat is Com en hoe het in verband met registry cleaner

COM is een acroniem voor Component Object Model. Dit is een software-architectuur is ontwikkeld door Microsoft Corporation en wordt gebruikt om een ??bepaalde structuur wordt gebruikt om programma routines, die bekend staat als ‘objecten’ die kan worden opgeroepen voor de uitvoering in een windows based omgeving te bouwen definiëren. COM werd eerst ingebouwd in Windows 95 en Windows NT.4.0. vele delen van de Windows-besturingssysteem en een aantal applicaties ontwikkeld door Microsoft’s ontwikkelaars hebben ingebouwde COM-objecten. Com Objecten worden opgeslagen in het register van een systeem en zijn een van de dingen die te worden gereinigd met registry cleaner nodig hebt.

dus wat precies doet com doen?

Com is dat onderdeel van een programma dat een interface tussen objecten biedt. A tegenhanger DCOM-of Distributed COM-maakt het mogelijk de objecten om te afstand te draaien. COM-wordt geïmplementeerd op verschillende manieren. Objecten kunnen worden groot klein of middelgrote en in verschillende programmeertalen zijn geschreven om elke vorm van verwerking van een bestand of code uit te voeren. Programma’s roep op voorwerpen telkens wanneer het-programma nodig heeft de diensten van de object en de Common Object Model fungeert als de-interface tussen het programma en de object. COM-zal gemeenschappelijke objecten te verbinden met verschillende programma’s die hen nodig hebben. Dat is de reden waarom zelfs al is de-programma kan worden gedeïnstalleerd de gemeenschappelijke object zal niet worden verwijderd. Dit vult up van het register en vertraagt ??een pc. Een computer register cleaner zal alle ongewenste vermeldingen uit een register te te verwijderen en versnellen van de-systeem.

com en activex

ActiveX-besturingselementen kunnen oproepen COM-objecten genaamd ‘controls’. Deze ‘controls’ gewoon opgaan in het programma en deel uitmaken van het programma bij bezetting door COM genoemd. OLE maakt ook gebruik van COM-diensten in de vensters-omgeving. Standaard toepassingen, zoals tekstverwerkers-en spreadsheets, kan worden geschreven om hun interne functies bloot te leggen als COM-objecten, waardoor ze aan “geautomatiseerde” in plaats van handmatig geselecteerde uit een menu te zijn. OLE samengestelde documenten van Microsoft zijn gebaseerd op COM, die laat een document worden ingebed binnen of gekoppeld aan een ander (zie OLE). ActiveX Documenten zijn extensies om te OLE dat een Web browser, bijvoorbeeld, om te niet alleen webpagina’s bekijken, maar elk soort document toelaten.

Microsoft Corporation wordt toenemende mate het maken van haar standaard programming interfaces te voldoen aan een COM-object model zodat, dat er continuïteit bestaat tussen alle interfaces in de Windows-werkomgeving. In het begin besloot Microsoft Corporation aan de term ‘OLE’ om te verwijzen naar haar COM-gebaseerde architectuur gebruiken, vervolgens later besloot om te die benaming laten vallen in het voordeel van ActiveX. Dadelijk aangezien zowel OLE en ActiveX zijn gebaseerd over COM, wordt het term COM ook gebruikt. Als gevolg hiervan, elke combinatie van de woorden COM-, OLE en ActiveX gevolgd door de woorden controle, object en component mogen het zelfde ding betekenen, of ze kunnen niet, afhankelijk van de context ze worden genoemd om te.

Dus in het einde zijn we gegeven om te begrijpen dat Common Object Model is ActiveX en vice versa in relatie tot het milieu te ze werken inch Alle deze automatische activiteit voedt alleen het register met informatie die het mogelijk niet hoeft te te behouden. Maar er is geen manier om het register van deze gegevens ontdoen, behalve met de hulp van een windows register cleaner. Een PC registry cleaner wil remover uit het register alle ongewenste informatie waardoor het systeem efficiënter.